06-53706100 olivier@iowt.nl
. . .

Business Coaching

“If you want to grow a business, you have to grow people. There is no other way. You can’t grow a machine.“

Team coaching

Wat we ook doen. Hoe we de boel ook organiseren. Wat we ook investeren, zonder de inzet, betrokkenheid en enthousiasme van de mensen lukt het niet. Een waarheid als een koe, maar mijn ervaring leert, dat er doorgaans veel goede wil met de mond beleden wordt, maar dat er in de praktijk vaak verrekte weinig van terecht komt.

Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op en stoppen nooit. Iedereen in een (re)organisatie wordt hier onzeker van. De gewenste resultaten blijven uit. De druk neemt toe. De sfeer kan beter en er heerst onrust in het bedrijf. De neuzen staan duidelijk niet meer dezelfde kant op. De creativiteit, betrokkenheid en pro-activiteit komt in de organisatie langzaam tot stilstand,,,

Een andere koers varen moet, maar hoe krijgen we iedereen aan boord?

In zo’n onzekere periode heb je juist elkaar nodig, moet je elkaar kunnen vertrouwen en op elkaar kunnen bouwen. Dat vergt wat van het Team maar zeker ook van elke individu. Het kost kracht, energie en inzet.

Als je als team die energie en inzet wilt geven voor betere samenwerking, meer onderling vertrouwen en mooiere resultaten? Dan weet ik zeker dat we deze doelen samen kunnen realiseren.

 

Hoe kan een Team-coachings traject er dan bijvoorbeeld uit zien?

  • Een prachtige start is om eerst iedereen individueel een Lumina Spark assessment te laten maken (via de computer, dus dat kan thuis!)
  • Het assessment wordt individueel met de deelnemers besproken
  • Een eerste gezamenlijk sessie wordt door de leider, de opdrachtgever, duidelijk uiteengezet wat het doel van het coachingstraject is. Daar mag geen misverstand over bestaan. In een of meerdere workshops gaan we samen, op een speelse wijze, aan de slag met houding en gedrag.
  • We gaan ontdekken waarom samenwerken soms wel lukt en soms niet, wat onze eigen rol is in het team en hoe we dat kunt versterken. Hoe je meer inzicht krijgt in het gedrag van de anderen, daarop in kunt spelen, rekening mee houden om zo de onderlinge effectiviteit en de sfeer te verbeteren.
  • Dat vertalen we uiteindelijk in gewenst team-gedrag, In do’s en dont’s binnen de samenwerken en niet zelden in individuele verbeterpunten en soms ook in individuele coach vragen.

Personal coaching

Voel je dat je de grip verliest, kom je niet meer toe aan je eigen ontwikkeling, voel je je eenzaam, gefrustreerd, onbegrepen? Wil je weer grip krijgen op je eigen leven en toekomst? En je ben bereid de stap te zetten om op (zelf) onderzoek uit te gaan? Dan kan coaching een prachtige uitkomst bieden.

Bijvoorbeeld

Is het tijd voor een andere Job?
Wat is nodig voor een nieuwe uitdaging?
Hoe ziet die volgende stap eruit en wat heb je nodig om daar te komen?
Welke angsten, hindernissen voel je bij die gedachten

Samen gaan we een intensief traject in waarin bewustwording, veranderingsbereidheid, geloof in jezelf en inzet sleutel woorden zijn.

Resultaat

Je ben verrast door de nieuwe inzichten en je bent je ervan overtuigd dat je een juiste beslissing hebt genomen. De druk is van de ketel, je voelt je vrij en opgelucht. Nu weet je wat je moet doen. Je bent zeker van je zaak. Je machteloze gevoel is vervangen door tomeloze energie en wilskracht…

 

Nieuwsgierig wat ik voor jou of je team kan en mag betekenen?  Klik hier voor een gratis en geheel vrijblijvend intake gesprek.