06-53706100 info@iowt.nl

Golf Coaching

— Ook voor buiten de baan  —

 

Ik ben al ruim 25 jaar een fervent Golfspeler. Met “hard werken” speel ik nu handicap 16.5
Het is voor mij een continu gevecht tussen je techniek, de baan, het materiaal, de tijd, het weer en de sfeer….Vooral dat laatste maakt het spelletje zo interessant en spannend. Immers, als je je goed voelt, als je bent zeker van jezelf, als je er zin in hebt, het zonnetje schijnt, je relaxt bent, dan is de kans dat je de sterren van de hemel speelt groter. De “golf-ellende” begint pas goed als je tegen jezelf begint te vechten…

 

Herken je dit?

Druk druk druk, te laat vertrokken van je werk, haastig omkleden, je telefoon gaat, vast iets vergeten, boze gezichten van je competitors die staan te wachten, snel je handschoen aan, bal, tee en jawel….je eerste slag een prachtige afzwaaier. Pffff..
Gek hè, dat je dat jezelf aandoet.
Maar er is hoop. Het mooie is namelijk, dat jij ook zelf degene bent die hier iets aan kan doen.

Golfen is vooral omgaan met teleurstellingen. (immers meer dan 90% gaat fout) De perfecte ronde,
Je Handicap verlagen, dat lukt helaas maar zelden. Hoe uit zich deze steeds maar weer terugkerende teleurstelling bij jou? Hoe ga je om met de met het niet kunnen voldoen aan je eigen hooggespannen verwachtingen? Herken je je gedrag ook in je dagelijks leven? Thuis? In je werk?

Enkele voorbeelden van Golf-coach vragen:

  • “Ik wil mijn golfspel structureel met 5 hcp. punten verbeteren en dat lukt maar niet” …
  • “Als ik besluit om te gaan golfen wil ik ook op tijd zijn en rustig starten. Hoe doe ik dat?”
  • “Hoe kan ik mijn agenda beter beheren om meer tijd vrij te maken voor golf”?
  • “Als het niet lekker loopt, dan word ik chagrijnig, hier heb ik en mijn competitor last van”.

Een directeur van een groot bedrijf was een zeer resultaatgericht heerschap. Dat zag je ook terug in zijn golfspel. Hij speelde vol vuur, gedreven, maar vooral ook bezig met zichzelf en geen oog voor anderen. Bij een slechte slag driftig hakken in de grond en veel vloeken. Daar begon hij zelf steeds meer last van te krijgen. Het moest veranderen. Ik mocht hem helpen.
Na enkele coachsessies was hij zich meer bewust van zijn gedrag en wist hij hoe hij ermee kon dealen. Hij geniet nu meer van het golfen, zijn handicap zakt nog steeds gestaag en zelfs op zijn werk is zijn gedragsverandering niet onopgemerkt is gebleven. “Ik wist niet dat ik het in me had” !

Voor Business coaching gelden dezelfde uitgangspunten. Maar zal altijd een programma “op maat” zijn!

Neem gerust contact met me op, door hier te klikken, voor een gratis en geheel vrijblijvend intake gesprek. Ook al heb je het allemaal nog niet helemaal helder voor de geest wat je nu wilt, of wat nu je eigenlijk coachvraag is.